Samorządowe Przedszkole nr 14 w Krakowie

Get Adobe Flash player

                

JADŁOSPIS na okres 12.02.2018 do 16.02.2018

 

 

 Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

12.02.18

Poniedziałek

  Chleb pszenny z masłem, szynka wieprzowa, pomidor, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Krupnik na kurczaku //rosł. marchew, seler, pietruszka,  kasza jęczmienna,  cebula,  ziemniaki, natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula, zioła sól, pieprz por. rosoł./jabłka w cieście/jabłka, mąka pszenna, jaja, cukier, olej, kefir/,banan, marchew,  kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Weka pszenna z masłem, serek śmietankowy, papryka , herbata z  cytryną

13.02.18

Wtorek

Chleb pszenny z nasionami chia z masłem, pasta z szynki, pomidor kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Rosół z makaronem pszennym/porcje rosł.   marchew, seler, pietruszka,  pory,  mięso wołowe, makaron pszenny, cebula, natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula, zioła sól, pieprz por. rosoł.,/ schab w warzywach, ziemniaki, sałatka z ogórka świeżego w koperku, jabłko,  kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Jogurt naturalny z musem malinowym, bułka pszenna cynamonowa z masłem

 14.02.18

Środa

Chleb pszenny z masłem, ser żółty, pomidor, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Zupa kalafiorowa z ryżem/porcje rosł.   marchew, seler, pietruszka, ryż,  pory,  kalafior, cebula, natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula, zioła sól, pieprz por. rosoł.,/ ryba miruna smażona/ryba,  mąka pszenna, jaja, bułka tarta własny wyrób, olej/ surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem i marchewką, ziemniaki,  kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Ciasto domowe

“ Ciasto kakaowe z jabłkami”/mąka pszenna, jaja, olej, kakao, cukier, jabłka/ herbata owocowa, mandarynka

 15.02.18

Czwartek

Zupa mleczna z płatkami zbożowymi, bułka pszenna z masłem, miód,  morele suszone, herbata z cytryną

Zupa porowa  z lanym ciastem /pory,  seler, porc. rosoł.lubczyk, ,mąka pszenna, jaja, marchew, pietruszka,zioła , sól, pieprz, cebula, natka,ziele ang./ zrazy wołowo- wieprzowe w sosie koperkowym, kasza jęczmienna pęczak,  buraki na ciepło , kiwi, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Chleb pszenny graham z masłem, kiełbasa krakowska,  ogórek kiszony,  herbata z cytryną

16.02.18

Piątek

Weka pszenna z masłem, twarożek z truskawkami, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą/porcje rosoł.,  pory,  ziemniaki, marchew, seler, żurek zbożowy,  śmietana 18%, pietruszka, cebula, liście laurowe,natka, koper, lubczyk, zio ła, sól, czosnek/ pierogi z mięsem i kapustą/ mąka pszenna, jaja, masło, cebula, mięso wołowe, kapusta biała, olej /mandarynka, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Chleb pszenny z masłem, szynka drobiowa, ogórek świeży, herbata z cytryną

*Skład surowców użytych do przygotowania potrawy dostępny w segregatorze na korytarzu przedszkola*

*Produkty podkreślone zawierają alergeny, woda mineralna dostępna na każde życzenie dzieci* 

*Znakowanie alergenów zgodne z Rozporządzeniem Nr 1169/2011 z póź. Zmianami*

Chleb pszenny z masłem, szynka wieprzowa, pomidor, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Copyright © 2014 - s.przeczek@gmail.com