Samorządowe Przedszkole nr 14 w Krakowie

Get Adobe Flash player

                 

JADŁOSPIS na okres 27.11.2017 do 01.12.2017

 

 

 Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

27.11.17

Poniedziałek

Chleb pszenny z masłem, szynka wieprzowa, pomidor  kakao z mlekiem, herbata z  cytryną

Barszcz biały z ziemniakami /porcje rosł. marchew, seler, pietruszka,  cebula,  żurek zbożowy, , ziemniaki, natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula, zioła sól, pieprz por. rosoł.,/ ryż naturalny z musem jabłkowym, cynamonem i cukrem , mandarynka, marchew, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Weka pszenna z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata z cytryną

28.11.17

Wtorek

Chleb pszenny słonecznikowy z masłem, pasta jajeczna, papryka, kawa zbożowa z mlekiem,  herbata z  cytryną

Zupa kalafiorowa z makaronem pszennym/porcje rosł.   marchew, seler, pietruszka,  pory, ryż,  cebula, kalafior, makaron pszenny, natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula,zioła sól, pieprz por. rosoł.,/ schab w sosie własnym, ziemniaki, sałatka z ogórka świeżego w koperku, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Jogurt naturalny z musem malinowym, biszkopty, jabłko

 29.11.17

Środa

Zupa mleczna z płatkami zbożowymi bułka pszenna z masłem, miód, herbata z cytryną, żurawina

  Zupa ziemniaczana/porcje rosł. marchew, seler, pietruszka,  ziemniaki,  cebula,  natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula,zioła sól, pieprz por. rosoł.,/makaron pszenny spaghetti z mięsem mielonym w sosie pomidorowym z ziołami, banan, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

 Weka pszenna z masłem, szynka drobiowa, ogórek świeży, herbata z cytryną

 30.11.17

Czwartek

Chleb pszenny z nasionami chia z masłem, pasta z szynki, ogórek kiszony, herbata z cytryną, kakao z mlekiem

Zupa krem z porów z lanym ciastem /porcje rosł. marchew, seler, pietruszka,  , maka pszenna, jaja cebula,  natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula,zioła sól, pieprz por. rosoł.,/kurczak pieczony w ziołach, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną, mandarynka, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Weka pszenna z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną

01.12.17

Piątek

Chleb pszenny z masłem, parówki z szynki, ketchup/z naturalnych składników/ kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Zupa koperkowa z ryżem/porcje rosoł., pory,  marchew, seler, pietruszka, cebula, ryż, liście laurowe,natka, koper, lubczyk, zio ła, sól, czosnek/ ryba smażona miruna/ ryba miruna, mąka pszenna, jaja, bułka tarta własny wyrób. olej/
 
miemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i jabłkiem w jogurcie naturalnym, kiwi, kompot wieloowocowy//ieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Ciasto własny wyrób

“ Babka cytrynowa”/mąka pszenna, jaja, masło, cytryna, cukier/ herbata  owocowa

*Skład surowców użytych do przygotowania potrawy dostępny w segregatorze na korytarzu przedszkola*

*Produkty podkreślone zawierają alergeny, woda mineralna dostępna na każde życzenie dzieci* 

*Znakowanie alergenów zgodne z Rozporządzeniem Nr 1169/2011 z póź. Zmianami*

 

Copyright © 2014 - s.przeczek@gmail.com