Samorządowe Przedszkole nr 14 w Krakowie

Get Adobe Flash player

                

JADŁOSPIS na okres 20.05.19 do 24.05.2019

 

 

 Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

20.05.19

Poniedziałek

Chleb pszenny z masłem, szynka wieprzowa,  ogórek świeży,  kakao z mlekiem,  herbata z cytryną

Kapuśniak z ziemniakami i kiełbasą /pory, ziemniaki,   seler, porc. rosoł.lubczyk, marchew,, pietruszka, , sól, pieprz, cebula, natka,ziele ang./ryż naturalny z musem jabłkowym, cynamonem i cukrem, banan, kalarepa,  kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Weka pszenna z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka, herbata z cytryną

21.05.19

Wtorek

 

Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka pszenna z masłem, miód, żurawina

Rosół z makaronem pszennym /pory, kalafior, makaron pszenny,   seler, porc. rosoł.lubczyk, marchew,, pietruszka, , sól, pieprz, cebula, natka,ziele ang./ kotlet schabowy, ziemniaki, młoda kapusta gotowana kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Kisiel owocowy, jabłko, wafle kukurydziane

22.05.19

Środa

Chleb pszenny z masłem, pasta z szynki, ogórek kiszony, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

 Zupa pomidorowa z ryżem /pory,  seler, porc. rosoł.lubczyk, koncentr. pomidorowy, pomidory, marchew, pietruszka,  ryż, pomidor, konctr. Pomidor. zioła , sól, pieprz, cebula, natka,ziele ang./ bitki wołowe duszone , ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną, kiwi, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Ciasto wyrób własny "Jogurtowe z rabarbarem" /,maka pszenna, jaja, jogurt naturalny, masło, cukier, rabarbar, olej/ herbata owocowa

23.05.19

Czwartek

Weka pszenna  z masłem, szynka drobiowa , papryka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Barszcz czerwony z ziemniakami / pory,  seler, mąka pszenna, jaja, porc. rosoł.lubczyk,  marchew, pietruszka, buraki, ziemniaki,  zioła ,sól, pieprz, cebula, natka,ziele ang./gulasz wieprzowy w sosie własnym, sałatka z ogórka świeżego w koperku, kasza kus kus, jabłko, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Chleb żytni z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną

24.05.19

Piątek

Chleb  pszenny z masłem, pasta z makreli wędzonej,   kawa zbożowa z mlekiem,  herbata z cytryną

Krupnik na kurczaku  /pory,  kasza jęczmienna, kurczak,  ziemniaki,  seler, porc. rosoł.lubczyk, marchew,, pietruszka, pomidory, koncentrat pomid., sól, pieprz, cebula, natka,ziele ang./ placki ziemniaczane ze śmietaną /mąka pszenna, jaja, ziemniaki, olej, jaja,  olejkalarepa, banan, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, pomidor, herbata z cytryną

*Skład surowców użytych do przygotowania potrawy dostępny w segregatorze na korytarzu przedszkola*

*Produkty podkreślone zawierają alergeny, woda mineralna dostępna na każde życzenie dzieci*

*Znakowanie alergenów zgodne z Rozporządzeniem Nr 1169/2011 z póź. Zmianami*

Copyright © 2014 - s.przeczek@gmail.com