JADŁOSPIS na okres 04.02.19 do 08.02.2019
|
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
04.02.19 Poniedziałek
|
Chleb pszenny z masłem, szynka wieprzowa, ogórek świeży, kakao z mlekiem, herbata z cytryną |
Żurek z ziemniakami i kiełbasą /pory, żurek zbożowy, ziemniaki, kiełbasa, seler, porc. rosoł.lubczyk, marchew,, pietruszka, , sól, pieprz, cebula, natka,ziele ang./makaron pszenny z białym serem, masłem i cukrem, marchew, banan, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/ |
Weka pszenna z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, pomidor, herbata z cytryną |
05.02.19 Wtorek
|
Chleb pszenny graham z masłem, twarożek z wiśniami, kakao z mlekiem, herbata z cytryną |
Rosół z makaronem pszennym/pory, seler, porc. rosoł.lubczyk, kura mięsna, mięso wołowe, marchew, pietruszka, makaron pszenny, zioła , sól, pieprz, cebula, natka,ziele ang./ schab duszony w warzywach, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/ |
Mus jabłkowo – bananowo – pomarańczowy, biszkopty |
06.02.19 Środa
|
Chleb pszenny z słonecznikowy z masłem, pasta z szynki, ogórek kiszony, kawa zbożowa z mlekiem, herbata z cytryną |
Barszcz czerwony z ziemniakami /pory, buraki , ziemniaki, seler, porc. rosoł.lubczyk, marchew,, pietruszka, , sól, pieprz, cebula, natka,ziele ang./krokiety z mięsem wołowo – wieprzowym i kapustą białą/mąka pszenna, jaja, mleko, olej, mięso wołowe, mięso wieprzowe, kapusta biała/ surówka z marchewki i jabłka, kiwi, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/ |
Weka pszenna z masłem, ser żółty, pomidor, herbata z cytryną |
07.02.19 Czwartek |
Chleb pszenny z masłem, szynka drobiowa, pomidor, kakao z mlekiem, herbata z cytryną |
Zupa pomidorowa z lanym ciastem / pory, seler, mąka pszenna, jaja, porc. rosoł.lubczyk, marchew, pietruszka, pomidory, koncntr. pomidor. zioła ,sól, pieprz, cebula, natka,ziele ang./potrawka z indyka w sosie własnym, kasza jęczmienna pęczak, ogórek kiszony, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/ |
Ciasto wyrób własny “ Drożdżowe z kruszonką”/mąka pszenna, masło, jaja drożdże, cukier/ herbata owocowa, mandarynka |
08.02.19 Piątek
|
Zupa mleczna z płatkami owsianymi, bułka pszenna z masłem, dżem 100% owoc, herbata z cytryną, jabłko |
Zupa koperkowa z ryżem/pory, seler, porc. rosoł.lubczyk, ryż, marchew,, pietruszka, , sól, pieprz, cebula, natka,ziele ang./ryba smażona miruna /ryba miruna, bułka tarta własny wyrób, jaja, mąka pszenna, jaja, olej/ surówka z kapusty czerwonej, ziemniaki, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/ |
Chleb pszenny |
*Skład surowców użytych do przygotowania potrawy dostępny w segregatorze na korytarzu przedszkola*
*Produkty podkreślone zawierają alergeny, woda mineralna dostępna na każde życzenie dzieci*
*Znakowanie alergenów zgodne z Rozporządzeniem Nr 1169/2011 z póź. Zmianami*
Chleb pszenny z masłem, szynka wieprzowa, ogórek świeży, kakao z mlekiem, herbata z cytryną