Samorządowe Przedszkole nr 14 w Krakowie

Get Adobe Flash player

                

JADŁOSPIS na okres 16.04.2018 do 20.04.2018

 

 

 Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

16.04.18

Poniedziałek

Chleb pszenny słonecznikowy z masłem, szynka wieprzowa , ogórek świeży, herbata z cytryną   

   Krupnik na kurczaku/porcje rosoł., kiełbasa, kasza jęczmienna,  ziemniaki, pory,  marchew, seler, pietruszka, cebula, liście laurowe,natka, koper, lubczyk, zio ła, sól, czosnek/ pierogi leniwe z masłem /mąka pszenna, ser bialy, jaja, maslo, cukier/ surówka z marchewki i jabłka, mandarynka,  kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

   Weka pszenna z masłem, jajko gotowane, sałata zielona, rzodkiewka, herbata z cytryną

17.04.18

Wtorek

Chleb pszenny , pasta z sera białego z sardynkami , szczypiorek, kawa zbożowa z mlekiem, herbata z cytryną

Zupa grochowa z makaronem pszennym/porcje rosł.  Groch łuskany, ,  makaron pszenny,  marchew,  brokuły, kalafior, seler,  pietruszka, cebula, natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula, zioła sól, pieprz por. rosoł./ kotlet schabowy, sałata zielona ze śmietaną, ziemniaki, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/ 

Mus jabłkowo- bananowy, wafle ryżowe

18.04.18

Środa

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi bułka pszenna grahamka z masłem, miód,  herbata z cytryną, morele suszone

Zupa ziemniaczana /porcje rosł. marchew, seler, pietruszka, cebula,  ryż, natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula,zioła, sól, pieprz por. rosoł.,/ makaron pszenny  spaghetti z mięsem wołowo – wieprzowym w sosie pomidorowym z ziołami, kalarepa, kiwi,  kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, papryka, herbata z cytryną

19.04.18

Czwartek

Chleb pszenny z nasionami chia, ser żółty, pomidor, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Zupa brokułowa z ryżem  /porcje rosł.  Brokuły, ryż, marchew, seler, pietruszka, cebula, natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula, zioła sól, pieprz por. rosoł./ gulasz wołowy  w sosie własnym, ziemniaki, mizeria,  jabłko,kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Ciasto domowe

“ Ucierane z gruszkami” /mąka pszenna, jaja, masło, cukier, gruszki/ herbata owocowa

20.04.18

Piątek

Chleb pszenny z masłem, twarożek z truskawkami, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Barszcz czerwony z ziemniakami/porcje rosoł.,  pory,  buraki,  marchew, seler,  śmietana 18%, pietruszka, cebula, liście laurowe,natka, koper, lubczyk, zio ła, sól, czosnek//  jabłka w cieście/jabłka, mąka pszenna, jaja, cukier, olej, kefir / marchewka,  mandarynka, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Weka pszenna z masłem, szynka drobiowa, ogórek świeży, herbata z cytryną

*Skład surowców użytych do przygotowania potrawy dostępny w segregatorze na korytarzu przedszkola*

*Produkty podkreślone zawierają alergeny, woda mineralna dostępna na każde życzenie dzieci* 

*Znakowanie alergenów zgodne z Rozporządzeniem Nr 1169/2011 z póź. Zmianami*

Copyright © 2014 - s.przeczek@gmail.com