Samorządowe Przedszkole nr 14 w Krakowie

Get Adobe Flash player

                

JADŁOSPIS na okres 22.01.2018 do 26.01.2018

 

 

 Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

22.01.18

Poniedziałek

Chleb pszenny z masłem, pasta z tuńczyka, jaja i szczypiorku, kawa zbożowa z mlekiem, herbata z cytryną

Krupnik na kurczaku/porcje rosoł., kurczak , pory,  kasza jęczmienna, marchew, seler, pietruszka, cebula, liście laurowe,natka, koper, lubczyk, zio ła, sól, czosnek/ placki ziemniaczane/ mąka pszenna, jaja, cebula, ziemniaki, olej/ ze śmietaną  banan, marchew, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Weka  pszenna z masłem, szynka wieprzowa, ogórek świeży, kakao z mlekiem, herbata z  cytryną

23.01.18

Wtorek

Chleb pszenny orkiszowy, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Zupa grochowa z makaronem pszennym porcje rosł.   marchew, seler, groch łuskany,   pietruszka, makaron pszenny, cebula, natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula, zioła sól, pieprz por. rosoł./ pulpety w sosie pomidorowym,  ziemniaki, ogórek świeży w koperku, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Gofry /własny wyrób/
mąka pszenna, mleko, jaja, masło, cukier/ dżem owocowy, mandarynka

 24.01.18

Środa

Zupa mleczna z grysikiem bułka pszenna grahamka z masłem, miód, herbata z cytryną, żurawina

Zupa krem z dyni z ryżem /porcje rosł. marchew, seler, pietruszka,  cebula,  natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula,zioła, dynia, ryż,  sól, pieprz por. rosoł.,./  potrawka z indyka w sosie własnym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką w jogurcie naturalnym, kiwi,  kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Weka pszenna z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek kiszony, herbata z cytryną

 25.01.18

Czwartek

Chleb pszenny z nasionami ziarnisto –słodowy,  ser żółty, pomidor, kakao z mlekiem, herbata z  cytryną

Zupa  pomidorowa z lanym ciastem pory,  seler, porc. rosoł.lubczyk, pomidory, przecier pomidorowy, makaron pszenny ,marchew, pietruszka,zioła , sól, pieprz, cebula, natka,ziele ang.bitki wołowe  w sosie własnym, kasza bulgur, buraki na ciepło, jabłko, kompot wieloowocowy/mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Ciasto własny wyrób

“ Babka piaskowa”/mąka pszenna, jaja, kakao, masło,  cukier/ herbata  owocowa

26.01.18

Piątek

Weka pszenna z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem, papryka, kakao z mlekiem, herbata z cytryną

Zupa kalafiorowa z makaronem /porcje rosł.   marchew, seler, kalafior,  pietruszka, makaron pszenny, cebula, natka, koper, lubczyk, szczypiorek, cebula, zioła sól, pieprz por. rosoł./ pierogi ruskie/ mąka pszenna, jaja, masło, cebula, ser biały, ziemniaki, olej/ pomarańcza, ziemniaki,  kompot wieloowocowy/ mieszanka kompotowa, czarna i czerwona porzeczka, jabłka/

Chleb pszenny z masłem , szynka wieprzowa, ogórek świeży, herbata z cytryną

*Skład surowców użytych do przygotowania potrawy dostępny w segregatorze na korytarzu przedszkola*

*Produkty podkreślone zawierają alergeny, woda mineralna dostępna na każde życzenie dzieci* 

*Znakowanie alergenów zgodne z Rozporządzeniem Nr 1169/2011 z póź. Zmianami*

 

Chleb pszenny z masłem, pasta z tuńczyka, jaja i szczypiorku, kawa zbożowa z mlekiem, herbata z cytryną

Copyright © 2014 - s.przeczek@gmail.com